Saturday 3 May 2014

SAJAM KNJIGA (starih, rabljenih, anikvarnih) i druge akcije 10.05.2014., Zagreb







what?.....................BOOK FAIR and other actions
when?....................10.05.2014., Saturday
where?...................AKC Medika, Zagreb
schedule?...............from 12:00 to 18:00
entrance?................Free
by who?..................Infoshop Library Pippilotta








"Sajam starih, rabljenih i antikvarnih knjiga održava se po četvrti put u organizaciji knjižnice Pippilota u Pierottijevoj 11, u subotu, 10. 5. 2014. s početkom u 12 sati. Tijekom sajma se odvijaju i druge akcije vezane uz knjige.
Prva: tijekom sajma će se prikupljati donacije knjiga (na hrvatskom) za zatvorenike, što je stalna akcija u kojoj Pippilotta sudjeluje već par godina.
Druga: skupljaju se i knjige za tražitelje/ice azila, na francuskom, engleskom ili arapskom jeziku (i drugim stranim jezicima) koje će biti donirane prihvatilištu za strance u hotelu Porin, za njihovu čitaonicu za odrasle i djecu.
Sajam je otvoren za sudjelovanje pa slobodno dođite i donesite knjige, stripove, slikovnice, časopise i drugu literaturu, stolovi će biti osigurani, a sudjelovanje je, kao i svaki put, besplatno.
U knjižnici stalno djeluje i besplatni dućan "Uzmi ili ostavi" pa donesite odjeću, posuđe, alate, igračke i druge stvari koje vam ne trebaju, a uzmite što god vam treba - sve je besplatno. Ovdje nije riječ o razmjeni, već o solidarnom dijeljenju stvari koje vam nisu potrebne, a drugima bi mogle dobro doći. I obrnuto.
U sklopu sajma, u Infoshopu će se dogoditi i radionica "Artist book" (umjetnička knjiga). Uz malo izlaganja i vježbe saznati ćemo što je to, odakle, kako se radi, koje su mogućnosti i slično. Nije potrebno ponijeti ništa. Radionica će početi u poslijepodnevnim satima, a točno vrijeme bit će stavljeno naknadno.
Biti će i hrane na donacije, čaja i kave cijeli dan, tako da druženje uz knjige bude potpuno."

No comments: