Wednesday 13 August 2014

MOLOTOV REUNION PARTY

crew from Ljubljana is organizing a reunion party for squatters, activists and supporters which were involved in creating the story about autonomous zone Molotov which were active from 1999-2003.. this year is 11th anniversary of eviction.. below is a call up on Slovenian..    


        what?.......................................................AC MOLOTOV reunion party
        when?......................................................15.08.2014., Friday
        where?.....................................................AC Molotov's parking lot, Ljubljana (Slovenia)



"Prvi reunion skvoterjev, aktivistov in podpornikov, ki so na tak ali drugačen način sodelovali pri pisanju skvoterskih zgodb (1999-2003 and beyond) in še posebej najmočnejše epizode le-teh - Avtonomne cone Molotov.
Letos mineva enajst let od deložacije Avtonomne cone Molotov, v kateri so številni ljudje našli svoj prostor za življenje, za realizacijo želja in razvijanje lastnih potencialov. Izjemno produktivni prostor je v dveh letih obstoja izpeljal nešteto javnih dogodkov (kulturnih, političnih in socialnih) in akcij. Dokler se nanj - tudi zaradi odkritega političnega delovanja proti vstopu v NATO (kar je bila takrat agenda enotnega političnega razreda) - ni preko podizvajalcev spravila država, ki je na koncu odločilno vplivala na to, da se je prostor deložiral, stavba pa porušila. Tam danes, kako ironično, stoji privatno makedamsko parkirišče.
V petek, 15. avgusta 2014, se bomo vrnili na "kraj zločina", da se srečamo, spomnimo in podružimo. Organizacija srečanja je spontana, pri kateri velja polna samo-iniciativnost!

VKLJUČITE SE V PRIPRAVO DOGODKA!
Potrebna je pijača, hrana, glasba, program, elektrika, led, stoli, mize in drugo kar vam pade na pamet!

KLJUČNO: vsak naj pove naprej vsem tistim, s katerimi ima stik od takrat in naj njih prosi, da naredijo isto. Nekateri smo v kontaktih, veliko pa nas je razpršenih vse naokoli. Naredimo vse, da se nas zbere čimveč! In seveda: dogodek ni omejen na ljudi, ki so bili takrat konkretno zraven, ampak je vabilo namenjeno tudi vsem, ki jih ta zgodba zanima oziroma so danes vpleteni v podobne.

AC MOLOTOV je mrtva, naj živi AC MOLOTOV!"

No comments: